Kimler Özel Güvenlik Kimlik Kartı Alabilir?
Özel Güvenlik Kimlik Kartı Nasıl Alır? Özel Güvenlik - Özel güvenlik görevlisi kimlik kartı almak için ikamet edilen ildeki il emniyet müdürlüğü özel güvenlik şube müdürlüğüne müracaat edilir. Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenler ise arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturması yapılmak üzere il jandarma komutanlığına başvuru yaptıktan sonra, tahkikatları olumlu olanlar il jandarma komutanlığı tarafından verilecek bilgi formu ve 19’uncu sorunun cevabında istenen belgeler ile birlikte il emniyet müdürlüğü özel güvenlik şube müdürlüğüne müracaat etmelidir.
Hemen hemen her yerde ihtiyaç duyulan güvenlik görevlileri; kalabalık alanlarda asayişi daha tenha bölgelerde ise mal güvenliğini de sağlayan ve güvenlik departmanında görev alan kişilerdir. Güvenlik görevlisi olmak için silahlı ya da silahsız olmak üzere iki farklı eğitimi başarıyla tamamlamış olmanız gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmayan, özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olan, çeşitli suçlardan dolayı mahkum olmayan, 18 yada 21 yaşını doldurmuş, en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul, lise veya dengi okul mezunu olan, haklarında valilikçe yapılacak güvenlik soruşturması olumlu olan herkes özel güvenlik görevlisi olabilir. Özel Güvenlik görevlisi adayları öncelikle bir eğitim ve kursa, ardından temel eğitim sınavı ve yenileme eğitimi sınavına tabi tutulurlar. Sınavlarda başarılı olan adaylar Özel Güvenlik Kartı almaya hak kazanırlar.
ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ KİMLİK KARTI İŞLEMLERİ
İLK DEFA ÖZEL GÜVENLİK KİMLİK KARTI ALABİLMEK İÇİN İSTENİLEN BELGELER
1-DİLEKÇE
2-NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ
3-RUHSAT HARCI DEKONTU(MALİYEYE YATIRILACAK)
4- SAĞLIK RAPORU (ASLI)
5-DİPLOMA FOTOKOPİSİ (NOTER ONAYLI)
6- ÖZEL GÜVENLİK TEMEL EĞİTİM SERTİFİKASI (ASLI)
7-VESİKALIK FOTOĞRAF (4 ADET)
8-ADLİ SİCİL BELGESİ
9- KAN GURUBU KARTI